Bouwbedrijf Gebr. Meijer

Bouwbedrijf Gebr. Meijer bouwt nieuwbouwwoningen, scholen, zorginstellingen, kantoor- en bedrijfspanden in met name regio Salland. Zij heeft bijvoorbeeld gebouwd: Schuilenburg (88 zorgappartementen, Raalte-Noord), het Kulturhus in Broekland, het schoolgebouw van Landstede in Raalte, het nieuwe bedrijfspand van Veldkamp, Medisch Centrum Westdorp Raalte, parkappartementen in park Wijhezicht (Wijhe).

Duurzaam bouwen

In de huidige tijd is het ook van belang om duurzame en milieuvriendelijke woningen te bouwen, ook hierin hebben zij ervaring met het bouwen van de ecologische woning ’t Natuurlijk Huus (zie www.hetnatuurlijkhuus.nl ) en de energie neutrale / energieleverende woning op plan Venebrugge (Raalte-Noord).

Specifieke werkzaamheden

Bouwbedrijf gebr. Meijer ontwerpt soms zelf de woningen maar vaker gebeurt dit in samenwerking met diverse architectenbureaus. Tevens heeft het bedrijf een zeer moderne en grote timmerwerkplaats waar kozijnen of getimmerde elementen worden gemaakt. Ook beschikt het bedrijf over een eigen materieeldienst met o.a. bouwketen, bouwhekken, materieel voor bouwen steigers, bouwliften en andere hulpmiddelen

Bouwbedrijf Gebr. Meijer is opgericht in 1890 en in 1995 verhuisd naar het huidige pand aan de Klipperweg 2 te Raalte.
Het bedrijf besteedt veel aandacht aan veiligheid en arbeidsomstandigheden. Tevens is het een erkend leerbedrijf voor jongeren die de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) volgen.

Algemeen

Bij bouwbedrijf Meijer werken in totaal ca. 35 mensen. Het merendeel heeft een Mbo-opleiding met daarnaast medewerkers met een Hbo-opleiding. In de realisatie beschikt men over eigen timmerlieden, metselaars en tegelzetters en de aansturing gebeurd door voorlieden en uitvoerders. Vanuit kantoor vinden er diverse werkzaamheden plaats zoals calculeren door de calculator en de werkvoorbereiding en inkoop door de werkvoorbereiders en projectleiders.

Logo Gebr. Meijer 27-03-2014

Bouwbedrijf Gebr. Meijer

Klipperweg 2
8102 HR Raalte

Andere bedrijven voor bedrijfsbezoek / gastles

Scroll naar boven