Hoogeboom Raalte

Historie

Hoogeboom Raalte is al sinds 1935 een familiebedrijf.
Gerhard Hoogeboom begon in de agrarische sector. Zijn zoon Marinus bouwde het bedrijf uit met o.a. de aanschaf van een puinbreker, de start van de recycling. Inmiddels wordt Hoogeboom geleid door de zonen van Marinus, Gert en Jurgen. Het is een toonaangevend bedrijf met ca. vijftig ervaren medewerkers en een modern en specialistisch machinepark.

Compleet aanbod

Hoogeboom Raalte is actief in grond-, weg- en waterbouw-werkzaamheden en verder in sloopwerkzaamheden, asbest- en bodemsaneringen, damwanden, bronbemaling, riolering, bestrating, recycling en verhuur van machines en containers. Door de combinatie kunnen we grote projecten uitvoeren, waarbij de klant een aanspreekpunt heeft. Wij verzorgen het project van A-Z.

Circulaire sloop

Raalte heeft het duurzaamste sportcomplex van Nederland gebouwd. Echter het oude sportcentrum Tijenraan zou in eerste instantie traditioneel gesloopt worden. Hoe mooi is het dat wij de sloop toch circulair hebben kunnen uitvoeren. Na een kijkdag had het grootste deel van de materialen een nieuwe bestemming. Na de demontage van deze materialen, is het asbest vakkundig gesaneerd. Daarna werden de hallen en het zwembad gesloopt. Op de locatie zijn alle te recyclen materiaalstromen zorgvuldig gescheiden. Na bewerking worden deze stromen hoogwaardiger ingezet. Al met al is op deze manier 99% hergebruikt.

Puinrecycling

Aan de Stobbenbroekerweg in Raalte wordt puin gebroken tot verschillende soorten granulaat. Het gerecyclede puin wordt o.a. gebruikt voor zandwegen, bermverharding, sierverharding of als grondverbeteraar in bouwputten. Hoogeboom ontwikkelt, samen met vijf andere sloopaannemers, nieuwe technieken om uit oude bouwmaterialen, de grondstoffen terug te winnen om nog hoogwaardiger in te kunnen zetten. In de nabije toekomst kan betonpuin vermalen worden tot zand, cement en grind. Maar ook puin, dat nu gebroken wordt tot menggranulaat, kunnen we dan verder verfijnen. Metselwerkpuin kan zo weer grondstof worden voor de baksteen industrie.

Algemeen

Bij Hoogeboom werken in totaal 65 mensen, waaronder een aantal leerlingen en een 10-tal weekendhulpen. Wij leiden leerlingen op als uitvoerder, calculator, machinist, grondwerker, monteur maar ook op administratief gebied. De meeste medewerkers zijn Mbo-opgeleid 70% of Hbo-opgeleid 20%.

Hoogeboom

Hoogeboom Raalte

Boeierstraat 5
8102 HS Raalte

Andere bedrijven voor bedrijfsbezoek / gastles

Azerty

Meer informatie over bedrijf »

Scroll naar boven