Q-Lise

Q-Lise is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het onderhoud van machines die benodigd zijn voor het felsen van blikken.
Die specialisatie wordt vooral toegepast in de volgende sectoren: bier/frisdrank; melk; poeder/babyvoeding en busmakerij.

Felsproces

Het felsproces betreft het (op hoge snelheid) nauwkeurig plaatsen en verbinden van een deksel op een blik nadat het is afgevuld met het gewenste product.
Dit kan een blikje frisdrank zijn maar ook een blik met bijvoorbeeld melk, melkpoeder, of boter.
Het felsen van blik en deksel moet nauwkeurig gebeuren en aan allerlei specificaties voldoen.
Dit betekent dat de machines op honderdsten van millimeters afgesteld moeten worden zodat het blik luchtdicht en lekvrij is en het afgevulde product houdbaar blijft.
De felsrand zelf mag geen scherpe delen bevatten en de bus moet kras en deuk vrij zijn.
De snelheid waarmee deze felsmachines in productie draaien kan oplopen tot 120.000 bussen per uur.
Om er voor te zorgen dat onze klanten betrouwbare machines hebben voor hun productie proces, worden onze monteurs ingehuurd om bij klanten over de gehele wereld het onderhoud en de afstellingen van de felsmachines uit te voeren.

Meetapparatuur

Om de felskwaliteit te controleren en de machines af te stellen heeft Q-Lise de beschikking over moderne en geavanceerde meetapparatuur om alles wat met de kwaliteit van het felsen te maken heeft digitaal in beeld te brengen.
Deze meetapparatuur is in de werkplaats in Raalte beschikbaar maar kan ook door de monteurs worden meegenomen naar de klant om ter plaatse metingen uit te voeren.
Indien er problemen zijn kan er een gedegen rapportage uitgebracht worden waarin de gemeten waardes digitaal vastgelegd worden.

Felstrainingen

Om de kennis van operators, monteurs en kwaliteitsmedewerkers bij de klant te vergroten, biedt Q-lise felstrainingen aan.
Dit kan zowel bij de klant als binnen het eigen bedrijf aan de hand van de machines die gebruikt worden en met behulp van meetapparatuur.

Algemeen

Q-Lise werkt door heel Europa, Afrika, het Midden-Oosten en het verre Oosten.
Daarnaast worden onderdelen benodigd voor de felsmachines over de gehele wereld verkocht.
In totaal werken er 11 mensen waarvan het grootste deel monteurs met een technische opleiding op mbo- en hbo-niveau hebben.

Q-Lise

Q-Lise

Kotterstraat 16
8102 HZ Raalte

T 06-53833918
E info@q-lise.com
I www.q-lise.com

Andere bedrijven voor bedrijfsbezoek / gastles

Scroll naar boven