Schrijver Stalservice

“Done by people, inspired by cows”

Koeien moeten voldoende ruimte hebben om te eten. Dus er moeten voldoende vreetplekken voor het aantal koeien aanwezig zijn. Daarnaast moet er geen verdringing ontstaan. Bij de keuze van een geschikt voorhek voor een stal, is de grootte van de koeien van belang. Het voerhek moet geen beschadigingen aan de hals van de koe aanbrengen. Naast de afmetingen is ook de toegankelijkheid van het voerhek belangrijk. Het is belangrijk dat er niet teveel koeverkeer bij het voerhek plaatsvindt. Teveel koeverkeer bij het voerhek leidt tot stressmomenten van de koe. Een ruim opgezet looppad met goede looplijnen voorkomt deze stressmomenten. Schrijver Stalinrichting wil een optimale leefomgeving voor de koe creëren; een gezonde koe in topconditie geeft ook meer melk. Een investering in de leefomgeving betaalt zich dus zelf terug.

Alles in de stal moet kloppen om het gewenste resultaat te krijgen, de huisvesting, de voeding, het dierwelzijn, het comfort en het arbeidsgemak.

Kalverdrinkautomaat: efficiënt en arbeidsbesparend

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat kalveren die in hun eerste levensjaren een effectief voedingsprogramma hebben gevolgd een hogere melkproductie hebben. De kalverdrinkautomaat zorgt ervoor dat de kalveren de juiste kwaliteit melk binnenkrijgen, zonder een grote inspanning van de boer. De drinkautomaat is in staat om elk individueel kalf te identificeren en op basis van die informatie een speciaal voedingsprogramma te selecteren.

Verschillende kleine porties per dag (aangepast aan leeftijd, ras, geslacht en gezondheidstoestand) zijn belangrijk om tot een optimale groei te komen per individueel kalf. De kalveren zijn 24 uur per dag te monitoren, op deze manier kan er snel en eenvoudig bijgestuurd worden indien nodig.

Het is daarom dat we met ons advies van Schrijver Stalinrichting, producten en service op het gebied van kalverhuisvesting de veehouder in staat stellen om meer rendement en werkplezier te generen met zijn of haar bedrijf.

Leefomgeving

Bij Schrijver Stalinrichting zijn wij sterk in het ontwikkelen van een leefomgeving voor een kalf van 0-8 weken. Dit doen wij door middel van:

  • Het creëren van een juist klimaat en de juiste luchtstroming door eventueel te testen met een rookmachine;
  • Dierwelzijn en ammoniak. We testen de ammoniak- en bacteriegroei in het kalververblijf en de directe omgeving. Samen met de veehouder kijken we hoe we dit het meest kunnen beperken;
  • Gerobotiseerde voedingssystemen voor kalveren.

Thema’s

Interessante thema’s vanuit Schrijver Stalinrichting zijn: klimaat, ammoniak, welzijn, voeding, arbeidsgemak.

Bij Schrijver werken mensen met een LBO – MBO – HBO-opleiding. Voor ons is het niveau van opleiden niet het belangrijkste, een “een goede kop” en passie voor het werk wat je doet brengt ONS samen verder. Dat is het Motto van Schrijver Stalinrichtingen, zo hebben wij een zaterdagploeg van Young Potentials (Praktijkonderwijs, MBO-HBO-opleiding) die zaterdagwerk c.q. vakantie werk op maat krijgen aangeboden, passend bij de opleiding.

Schrijver

Schrijver Stalservice

Zompstraat 24
8102 HX Raalte

Andere bedrijven voor bedrijfsbezoek / gastles

Scroll naar boven