Van Merksteijn Staalcoating

Van Merksteijn staalcoating B.V. is pionier op het gebied van poedercoaten en natlakken. Dat doen we al ruim 50 jaar. Per dag verwerken we zo’n 600-800 ton staal per dag.

Constructiestaal is staal dat wordt gebruikt voor de productie van loodsen, gebouwen, bruggen en andere staalconstructies. Het staal heeft een grote treksterkte, rek, kan goed worden belast en is goed te bewerken en het kan vervormd worden d.m.v. koude of warme bewerkingen. Staal is goedkoop, maar moet wel beschermd worden tegen corrosie door bijvoorbeeld het aanbrengen van een coating. Dit kan d.m.v. poedercoaten en natlakken.

Poedercoaten

Poedercoaten is een milieuvriendelijk proces waarbij een opgebrachte poederlaag in een oven wordt uitgehard. Dit gaat bij ons automatisch in de poedercoatstraat. In korte tijd kunnen grote hoeveelheden staal voorzien worden van poedercoating

Natlakken

Bij natlakken worden één of meerdere laklagen aangebracht op staal. Na het aanbrengen moet de lak drogen. Ook kan gekozen worden voor een brandwerende laag.

Kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk, daarom hebben wij veel aandacht voor de straalreinheid, oventemperaturen, laagdiktes, het met zorg inpakken en laden van staal, etc. Staal wordt in verschillende omgevingen toegepast en de kwaliteit van de verf- of poederlaag wordt o.a. bepaald door de invloed van water, zon, schaduw, belasting, luchtvochtigheid of temperatuurschommelingen.

Technische dienst

Bij onze technische dienst werken 8 monteurs. Zij werken deels in ploegen en draaien af en toe storingsdiensten. Onze technische dienst is verantwoordelijk voor het inspecteren, onderhouden en repareren van het machinepark dat o.a. bestaat uit: heftrucks, straalmachines. Bovenloopkranen, hangbanen, verfpompen en poederspuitapparatuur. Hiervoor hebben onze monteurs kennis op vele gebieden. Ze zijn daarom mechanisch (lassen, monteren, smeren, verbrandingsmotoren) en elektrisch (machinebesturing en programmeren) MBO geschoold. In totaal werken ongeveer 200 mensen bij Van Merksteijn.

Scroll naar boven