Girslday 2021 online – donderdag 15 april

Girlsday 2021 1

Online Girlsday
De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Dit is een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT! Tegelijkertijd ondervinden we nog steeds de gevolgen van een pandemie en beperkende maatregelen. Om er zeker van te zijn dat we meisjes in 2021 kunnen bereiken, kiest VHTO voor een Girlsday die er als volgt uitziet:

  • Online Kick-Off voor alle deelnemende scholen: Tussen 10:00-11:00 zal VHTO Girlsday 2021 feestelijk openen met een live online programma vanuit een studio. Alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema van de kick-off wordt later bekend gemaakt.
  • Online gastlessen van bedrijven op school: Vanaf 11:00 bieden bedrijven door het hele land online gastlessen aan bij deelnemende scholen (via een videoverbinding in de klas). Tijdens de gastles van ongeveer 45 minuten maken meisjes kennis met een bedrijf en de mensen die daar werken met een bèta/technisch of IT beroep.
    • Format: VHTO stelt in januari 2021 handleidingen beschikbaar. Hierin staan tips en voorbeelden voor het organiseren van een waardevolle gastles die een goed beeld geeft van de beroepspraktijk.
    • Omvang: Bedrijven zijn vrij om de online gastles zo klein of groot te maken dat het passend is bij de eigen personele en budgettaire capaciteit. Een gastles is al mogelijk door het starten van een simpele videoverbinding met meisjes in de klas!
    • Bemiddeling: Zoals elk jaar is het mogelijk om door VHTO gekoppeld te worden aan een school. Wanneer je dit liever zelf regelt horen we dat ook graag.

Kan ik ook een fysieke gastles organiseren?
Dit jaar zet VHTO zich in om scholen en bedrijven aan elkaar te koppelen die een online gastles willen organiseren. Op deze manier krijgen meisjes de kans om de wereld van bèta, techniek en IT te leren kennen. Ook kunnen bedrijven en scholen op tijd voorbereidingen treffen omdat ze weten hoe Girlsday eruit gaat ziet, ongeacht eventuele coronamaatregelen.

Mochten de coronamaatregelen het in april 2021 toelaten om wél fysieke bedrijfsbezoeken of gastlessen op school te laten plaatsvinden, dan gaan we dat natuurlijk proberen te organiseren.

Voorwaarde is dat het online alternatief te allen tijde nog inzetbaar is wanneer de situatie verandert. Zo krijgen meisjes in elk geval de kans om een bedrijf te leren kennen en zijn de inspanningen van de bedrijven, de scholen en VHTO niet voor niets geweest!

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
Op 18 maart sluit VHTO het aanmeldformulier. Als je kiest voor bemiddeling van VHTO voor het vinden van een school, dan adviseren we je voor februari 2021 aan te melden. Regel je het zelf? Geef dat dan ook door, in verband met de bemiddeling voor andere deelnemers. Wil je de bemiddeling via Platform Techniek Salland laten verlopen? Ook dat is mogelijk, laat het dan even weten.

Aanmelden
Ga nu naar onze website om jouw aanmelding voor Girlsday 2021 te versturen!

Scroll naar boven