Oproep aan bedrijven en scholen: doe mee aan Girlsday!

Wat is Girlsday?

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen bèta/techniek om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen tal van (technische) bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en science centers hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd en ze kunnen kennismaken met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Dit jaar vindt Girlsday plaats op donderdag 2 april 2020

 

Oproep aan bedrijven en scholen

Platform Techniek Salland heeft bedrijven en scholen opgeroepen om deel te nemen aan dit initiatief, want veel vrouwelijk bèta/technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes geen idee hebben van wat een technisch beroep inhoudt.

Deelname als bedrijf aan Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes op techniek te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Bekend maakt bemind, dus meisjes zullen eerder voor bèta, techniek of ICT kiezen als zij hier kennis mee hebben gemaakt.

Bedrijven die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan Girlsday, hebben ervaren dat de betrokkenheid en de bereidheid van medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is.

Het wordt als positief ervaren om contacten met scholen in de omgeving te onderhouden en het maatschappelijke engagement dat uit deelname blijkt is positief voor het bedrijfsimago.

Scroll naar boven